Betonplaten in alle vormen en structuren
Betonplaten heeft u in verschillende vormen en structuren. Iedere betonplaat heeft een hoogte van 40 cm. Zo kan u perfect een omheining van 40, 80, 120, 160, 200 of 240 cm creëren. Afhankelijk van de gekozen structuur kan u kiezen of u een boogplaat of een rechte plaat wenst. De boogplaten zijn beschikbaar bij de structuren Linea, Romeins Verband, Rustique, Elegant en Vlechtwerk.
Hieronder kan u alvast eens kijken welke structuren er bij ons beschikbaar zijn.
Ook zijn er tal van kleuren .....
De laag betonhars zorgt ervoor dat het water niet indringt in het beton waardoor u steeds dezelfde kleur zal waarnemen zowel bij nat als bij droog weer. Daarnaast creëert het een waterafstotende laag die de omheining beschermt tegen mos en vuil.
Wenst u een onderstreepte kleur? Dan bestel je best grijsantraciete platen in plaats van platen in de naturel kleur. Indien u dit niet volgt is het onmogelijk om de gewenste eindkleur te bekomen.
RAL 1014 - Crèmekleur
RAL 1019 - Beige
RAL 1020 - Zandkleur
RAL 6003 - Olijfgroen
RAL 6013 - Rietgroen
RAL 7016 - Antracietgrijs
RAL 7003 - Taupegrijs
RAL 7021 - Antraciet
RAL 7006 - Taupebruin
RAL 7030 - Cementgrijs
RAL 7010 - Grijs
RAL 7032 - Gebroken wit
RAL 7039 - Lichtgrijs
RAL 8002 - Lichtbruin
RAL 8016 - Donkerbruin
RAL 9010 - Wit
Funderingsmaterialen en voegmortel
Bij ons kan u makkelijk en snel funderingsmaterialen en voegmortel mee bestellen. Maar wat heb ik nu precies nodig?
Funderingsmaterialen
Indien u kiest voor de optie funderingsmaterialen voorzien wij het volgende:
Voor hoek- & eindpalen voorzien wij per paal : 3 zakken snelbeton
Voor tussenpalen wordt er gebroken beton in combinatie met cement voorzien.
De gebroken beton kan u makkelijk ter plaatse vermengen. De mengverhouding is 6 zakken stabilisatie (gebroken beton) met 1 zak cement.
Voegmortel
Voegmortel wordt gebruikt om de platen in de palen vast te zetten. Ook tussen de platen onderling wordt gebruik gemaakt van voegmortel. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen omheiningen met enkelzijdige structuur en omheiningen met dubbelzijdige structuur.
Voegmortel bij een enkelzijdige structuur
Bij een enkelzijdige structuur worden de platen vooraan tegen de paalrand geduwd a.d.h.v. stelwiggen. Eens de omheining volledig staat kan u beginnen opvoegen. Hierbij voegt u telkens een stukje en dan kan u terug een stelwig wegnemen.
Voegmortel bij een dubbelzijdige structuur
Bij een dubbelzijdige structuur wordt doorgaans enkel de horizontale voegen gevoegd. Tussen iedere rijbetonplaten worden tussen twee platen telkens stelwiggen geklopt waardoor de platen stevig vast staan. In principe is het dus niet nodig om verticaal op te voegen.
Enkelzijdige of dubbelzijdige structuur
Bij een enkelzijdige structuur heeft u slechts langs één zijde een structuur. De andere zijde is ruw glad. De lip van de platen is hier iets dikker dan bij een dubbelzijdige plaat.
Bij een dubbelzijdige structuur zet je 2 platen met de rug tegen elkaar. U heeft hier langs 2 zijden een structuur. Het is perfect mogelijk om langs de ene zijde een betonplaat Linea te plaatsen en langs de andere zijde een betonplaat Rustique. De lippen van de platen zijn hier iets dunner.